Prop de 50 persones van assistir el vespre del divendres 30 d’octubre, a la inauguració de la quarta edició del Glop d’Art organitzada per l’Ajuntament de St Pere de Riudebitlles. Es van presentar obres de 20 artistes relacionats amb St Joan Mediona, St Quintí de Mediona, St Pere de Riudebitlles i Torrelavit, pobles que comparteixen el mateix cabal d’aigües del riu Mediona-Riudebitlles. La mostra s’hi presentaven obres de diferents formats, tècniques i materials, relacionades amb el tema de la pedra.

He presentat els gravats:


L’originalitat d’aquesta mostra es troba en els espais que el poble de St Pere de Riudebitlles va oferir als expositors durant un parell de setmanes. Les obres es trobaven distribuïdes per set llocs: Clos d’en Pep, Espai Satan, Taverna d’en Silè, HD Riudebitlles, Safareigs de l’Altra Banda, Les màquines de Cal Ròmul i el Casal dels Marquesos de Llió. L’acte inaugural va concloure amb una actuació musical a càrrec de Malura Quartet.

Al llarg de dues setmanes aquests espais han estat oberts els caps de setmana i han comptat també amb la visita de grups escolars.


Aquesta manifestació artística és itinerant i vol donar a conèixer les obres d’un col·lectiu de creadors que han realitzats obres amb aplicacions tècniques i muntatges molt personals. Les obres es van instal·lar en un circuit d’espais públics i privats habilitats per a aquesta ocasió, que faciliten millor la proximitat de l’obra i els seus autors.

Està programat que vagi a St Quintí de Mediona els dies 11, 12 i 13 desembre de 2015 i posteriorment a St Joan de Mediona els dies 5 , 6 i 7 de febrer de 2016.


Aquesta edició ens ha permet conèixer les obres de tres artistes vinculats a St Joan de Mediona:

Iraida Llucià, Martí Bildi i Josep Pérez González, a travès de tècniques de representació com el dibuix, la pintura, la fotografia i el gravat, sobre suports de fusta, paret i paper.


Felicitem a Riudebitlles Territori d’Art per la seva gestió i esperem que aquest territori s’estengui a la resta de pobles vinculats al riu Mediona-Riudebitlles.

Crònica del Butlletí Municipal Mediona: Josep Pérez González